tipikus eseteink

Húzza a képre az egeret és láthatja a fogfehérítés előtti állapotot


mi a fogfehérítés?

Az eljárás lényege – mitől lesz „professzionális”?

Ez az eljárás, annak ellenére, hogy Magyarországon is az esztétikai fogászatra szakosodott rendelőkben alkalmazzuk rutinszerűen, hazánkban sokakban –még egyes, az eljárásban nem jártas fogorvosokban is– kérdéseket, bizonytalanságot ébreszt. Pedig az Egyesült Államokban –ahonnan a professzionális fogfehérítés elindult hódító útjára a 90-es évek elején– nemcsak naponta több ezer fogfehérítést végeznek, hanem nagy esetszámú független vizsgálatokat is végeztek, melyek bebizonyították, hogy a modern professzionális fogfehérítés megfelelő kontroll mellett nem károsítja a fogakat.

A professzionális fogfehérítés lényege, hogy olyan nagy hatékonyságú anyagot juttatunk a fog felületére vagy a fogba, mely oxidáció útján bontja a fogak elszíneződéséért felelős festékanyagokat (pigmentek). A fogfehérítésre legnagyobb tapasztalattal alkalmazott anyag a peroxid, mely kis molekulasúlya miatt könnyen bejut a fogszövetekbe. Itt a pigmentmolekulák kettős, telítetlen kötéseivel reakcióba lépve oxidálja azokat, így a nagy, sötét makromolekulákból kisebb, világos molekulák keletkeznek, így megváltozik a fog színe. Ezzel a módszerrel foganyag eltávolítása vagy korona, héj felhelyezése nélkül képesek vagyunk világosabbá tenni az Ön fogát is!


Mi a különbség a kereskedelemben kapható és a professzionális fogfehérítés között?

A kereskedelemben szabadon kapható fehérítőnek mondott anyagokra jellemző a nagyon szerény hatásfok, melynek magyarázata a kis peroxid koncentráció és a rövid behatási idő. Az úgynevezett „Professzionális fogfehérítés” segítségével képesek vagyunk a fogak több árnyalattal való világosítására, fehérítésére.

bemutatkozunk