tipikus eseteink

Húzza a képre az egeret és láthatja a fogfehérítés előtti állapotot


gy.i.k.

Mit kérdeznek tőlünk a legtöbbször?

Milyen okok miatt színeződnek el a fogaink?
· Egyeseknél a maradó fogak eleve sötét színűek (genetikai)
· Erőteljes színező anyagoktól
· Elöregedett tömések miatt
· Baleset miatt
· Gyökérkezelés után
· Egyes gyógyszerek hatására

Meddig szabad fehéríteni a fogaimat?
A fehérítést a pigmentmolekulák szaturációs pontjáig lehet biztonságosan végezni, mert utána már a zománcmátrix és más fehérjék váza bomlik (porozitás nő, szürkés árnyalat).

Lehet-e egy-egy fogat is fehéríteni?
Természetesen nemcsak az egész fogazat, hanem egyes fogak fehérítésére is van lehetőség, így az adott fog színét a környező fogak színéhez igyekszünk igazítani. Ez egy másfajta, rendelőben elvégezhető eljárással történik.

Fehéríthetőek-e a tömések, hidak?
Sajnos nem. Célszerű a pótlások illetve tömések elkészítésénél figyelembe venni, hogy azokat a fehérítés után kialakult új színhez készítsük.

Mennyire tartós a fehérítés hatása?
A fehérítés általában évekig hatásos. Ez természetesen az egyéntől és az elfogyasztott tápláléktól is függ.

Mit tehetünk az újabb elszíneződés megakadályozásáért
Csökkenthetjük az elszíneződést a kávé, tea, vörösbor illetve más színezőanyag-tartalmú táplálékok és a dohányzás mellőzésével. Időközönként egy-két napos „emlékeztető” fehérítéssel folyamatosan fenntartható a világos fogszín.

Mi a különbség a bolti és a professzionális fogfehérítés között?
A kereskedelemben szabadon kapható, fehérítőnek mondott anyagokra (pl. fogkrém) jellemző a nagyon szerény hatásfok, melynek magyarázata a kis hatóanyag koncentráció és a rövid behatási idő, valamint a sínes módszernél a konfekcionált ív miatti rossz felfekvés, ami még kellemetlen is, szemben a professzionális fogfehérítő módszerekkel, melyekre a nagy hatékonyság jellemző.

A gyökérkezelt fogak is fehéríthetők?
Igen, a módszer neve: „belső fehérítés”, lényege, hogy a fog belsejébe üreget készítünk, ebbe helyezzük azt a fehérítő anyagot, mely az üregben lezárva néhány óra alatt fehéríti meg a gyökérkezelt, elszíneződött fogat.

Nem károsítja a fogaimat a fehérítés?
Az Egyesült Államokban –ahonnan a professzionális fogfehérítés elindult hódító útjára a 90-es évek elején- nemcsak naponta több ezer fogfehérítést végeznek, hanem nagy esetszámú független vizsgálatokat is végeztek, melyek bebizonyították, hogy a modern professzionális fogfehérítés megfelelő fogorvosi kontroll mellett nem károsítja a fogakat.

Miért sárgábbak a szemfogaim?
A szemfogak természetes színe mindenkinél néhány árnyalattal sárgásabb a többi fognál, tehát nem baj, ha nem tudjuk ugyanazt a színárnyalatot elérni, mint a többi fognál. A jelenség oka, hogy a szemfog zománca sokkal vastagabb, ezért más a fénytörése, így sárgásabb a színe. (gondoljunk, csak az üvegre: egy rétegben teljesen átlátszó, de sok tábla vastagságban már zöldes színű). Ha a szemfogak zavaróan sárgák, akkor van lehetőség azok külön fehérítésére, erről érdeklődjön rendelőnkben a konzultáción!

bemutatkozunk